(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce
Potřebné ingredience
4 lžičky plnotučná hořčice, 500g kuřecí maso, 1 dl vody, 2 lžíce olej na smažení, 50 ml sojová omáčka, 250 g sterilované žampiony, 100 g porek, 200 g smetana ke šlehání, 1 lžíce solamyl,podle chuti mletý černý pepř,sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky či nudličky.Asi půl hodiny před vařením maso naložíme do sojové omáčky smíchané s pepřem.Po odležení rozpálíme olej,na kterém kuřecí maso orestujeme,přidáme slité žampiony a dusíme.Asi po 5-10 minutách přidáme na kolečka nakrájený porek,4 lžičky plnotučné hořčice a provaříme.Kuřecí maso na žampionech zalijeme smetanou ke šlehání a vaříme asi 5 minut.Pokud smetanová omačka není dost hustá,přidáme lžíci solamylu rozmíchanou v 1 dl vody a opět necháme chvíli provařit.Podle chuti mužeme ještě osolit či opepřit.Kuřecí maso na žampionech ve smetanové omáčce podáváme s rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé